Technologie
Bij al onze activiteiten laten we ons bijstaan door de nieuwste technologieën. We maken gebruik van technologische hulpmiddelen om het shelf life van onze producten te verlengen. Dankzij onze doelgerichte Smartfresh-, Biofresh en Ultra Low Oxygenbehandelingen blijven onze producten langer vers en kunnen we de verkoopperiode verlengen.
Innovatie
Samen zorgen we voor kennisopbouw door het uitwisselen van knowhow en praktijkervaring. We lassen ook geregeld georganiseerde bedrijfsbezoeken in. Dat alles leidt tot voortdurende variëteiteninnovatie en productoptimalisatie. Tegelijk daarmee trachten we de productiekosten te drukken. Verder zetten we in op onderzoek naar en ontwikkeling van meer resistente rassen, effectievere gewasbeschermingsmiddelen of vernieuwde teelttechnieken of -veredeling.
Teeltechnieken
New Green is gespecialiseerd in het ecologisch telen van hard fruit en kersen. Wij geven onze telers graag advies en praktische tips om zo biologisch mogelijk te produceren. Zo wordt 95% van alle fruit geteeld volgens de principes van milieuvriendelijke fruitteelt.
De basis van milieuvriendelijke of ecologische fruitteelt is het monitoren van schadelijke parasieten. We maken daarbij gebruik van bestrijdingstechnieken die respect hebben voor de relatie plant, dier, mens en omgeving. Concreet betekent dit dat we bijvoorbeeld schuilplaatsen creëren voor natuurlijke vijanden, zoals hagen of houtkanten. We voorzien ook woonplaatsen voor vogels en insecten. We zetten natuurlijke vijanden in tegen plagen en zorgen voor mechanische onkruidbestrijding. Een andere vernuftige methode is de verwarringstechniek: een techniek waarbij we gebruik maken van het principe van feromoonverwarring om schadelijke insecten af te leiden.
En als het echt niet anders kan en we niet anders kunnen dan gewasbeschermingsmiddelen gebruiken, zullen we er steeds voor zorgen dat we voor selectieve producten opteren, waarbij het ecosysteem en de natuurlijke vijanden zo weinig mogelijk schade ondervinden. Kennis is bij dit alles het sleutelwoord. Een degelijke kennis van parasieten en teelttechnieken is essentieel voor het al dan niet slagen in het oogsten van milieuvriendelijk fruit.
Ook biologische fruitteelt is een productiemethode die we aanmoedigen. Hierbij wordt gebruik gemaakt van natuurlijke vijanden en natuurlijke preparaten, waarbij gewasbeschermingsmiddelen, kunstmest of groeistimulatoren strikt verboden zijn.
Variëteiten
Appelsoorten
Jonagold
Een Jonagold is een mooie grote appel met een felle oranjerode blos en een geelgroene achtergrond. Hij heeft een frisse, zoetzure smaak en is ideaal om uit het vuistje te eten. Hij is verkrijgbaar van midden september tot eind juli.
Jonagored
De Jonagored is een broertje van de Jonagold, maar hij heeft een gezonde donkerrode blos. Ook hij heeft een frisse zoetzure smaak en een stevige en sappige bite. De Jonagored vind je eveneens van half september tot eind juli.
Golden
De Golden is een frisgroene appel op het moment dat hij geplukt wordt, maar geleidelijk aan krijgt hij een prachtig goudgeel jasje, vandaar ook zijn naam. Hij smaakt lekker fris maar is iets zoeter. Van de Golden kun je genieten van eindoktober tot eind juni.
Zari
Een nieuwe variëteit is de Zari. Een mooie gestreepte zomerappel met een gezonde blos. Hij smaakt fris en heeft een volle zoete zomersmaak. Hij is lekker krokant en bijzonder sappig. Snoepen van de Zari kan van half augustus tot eind december. Hij heeft een uitzonderlijk uitstalleven.
Fuji
Ook nieuw is de Fuji, een mooie, helrode gestreepte appel. De Fuji is een zoetzure appel met een frisse toets en een bijzonder uitgesproken aroma. Van eind november tot begin mei kun je van de Fuji genieten.
Peersoorten
Conference
De Conference is een dikke, lange handpeer met een mooi groene achtergrondkleur. De smaak van deze royale peer is fris en zoet. Ze heeft ook een knapperige beet. Deze vrucht is beschikbaar van half september tot eind juli.
Doyenné du Comice
De Doyonné du Comice is een wat dikkere peer met een kort steeltje en een geelgroene achtergrondkleur en een rode blos. Ze is erg sappig en smaakt lekker zoet. Je vindt ze van oktober tot begin mei.
Corina of de Zomer Conference
De Corina is een natuurlijke selectie van de Conference. Het is een lange, groene peer met een lichte bronskleur op de buik. Ze is erg knapperig en smaakt zomers zoet. Van begin tot half september kun je er van genieten.
Dicolor
De Dicolor is een nieuwe variëteit. Een peer met een geelgroene achtergrond en een mooi rode blos. De smaak is fris en zoet aromatisch. Ze is verkrijgbaar van half oktober tot eind januari.